Troopilised vegan banaanimuffinid proteiinigranolaga

Parajalt magusad ja pisut troopilise alatooniga täiesti taimsed veganitele sobivad banaanimuffinid sobivad nii väikeseks maiuspalaks kui ka kergeks vahepalaks söömaaegade vahel. Tervislikumaks aitab need muffinid muuta nii speltajahu kui ka proteiinigranola, mida on lisatud taina sisse ja pisut ka krõbedaks katte peale puistatud. Tulemuseks on mahlased ja maitsvad muffinid, mis peaksid kõigile maiasmokkadele meelepärased olema.

Kogus: ca 8-10 muffinit

Koostisained:

  • 2 dl speltajahu
  • 2 dl Paulunsi proteiinigranolat, peenemaks jahvatatuna + 3 sl pealepuistamiseks
  • 1 dl rafineerimata roosuhkrut
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • ½ tl soola
  • 1 tl kaneeli
  • 1 suurem või 2 väiksemat hästi küpset banaani, kahvliga purustatud
  • 1 dl mandli- või sojapiima
  • 70 g kookosrasva, sulatatuna
  • tuhksuhkrut

Valmistamine:
Tõsta proteiinigranola purustajasse või köögikombaini ja töötle see peenemaks. Sega omavahel jahvatatud granola, speltajahu, küpsetuspulber, sool ja kaneel. Teises kausis sega kokku purustatud banaan(id), mandli- või sojapiim ja sulatatud kookosrasv. Ühenda erinevad kausitäied ja sega kõik ühtlaseks tainaks. Tõsta tainas muffinivormidesse. Täida vorm umbes 2/3 ulatuses, et jääks ruumi ka kerkimiseks. Puista igale muffinile peale veidi granolat. Tõsta eelkuumutatud ahju 180-200 kraadi juurde ja küpseta ca 25-30 minutit, kuni muffinid on kuldsed ja tikuga torgates jääb tikk puhtaks. Tõsta ahjus välja ja puista peale tuhksuhkrut.

vegan banaanimuffinid proteiinigranolaga