Piparkoogimaitselised müslitrühvlid

Imelihtsa valmistuskäiguga jõulumaitselised trühvlid, mille valmistamine on jõukohane isegi lastele. Paulunsi müsli vaarikate ja rabarberiga annab muidu üsna magusatele trühvlitele pisut hapukat nüanssi. Ingver ja piparkoogimaitseaine aitavad aga lisada jõulust maitset. Selliseid tervislikke trühvleid võib päkapikk sussi sisse poetada, neid võib oma headele sõpradele väikesesse kommikarpi kingituseks peita või siis ka niisama piparkookidele vahelduseks laual hoida puhuks, kui magusanälg vahel vaigistamist vajab.

Kogus: ca 10-12 trühvlit

Vaja läheb
8-10 pehmet datlit*
3 kuhjaga supilusikatäit kreemist maapähklivõid
2 tl mett
½ tl jahvatatud ingverit
1 tl piparkoogimaitseainet
3 dl Paulunsi röstitud müslit vaarika, rabarberi ja mandlitega
Kuivatatud jõhvikaid

Valmistamine
Purusta datlid koos maapähklivõi, mee, jahvatatud ingveriga ja piparkoogimaitseainega köögikombainis või purustajas kuni saad ühtlase massi. Kalla see kaussi, lisa müsli ja sega kõik ühtlaseks. Kui segu tundub liiga kuiv, võid veel täiendavalt maapähklivõid lisada. Vormi käte vahel kreeka pähkli suurused pallikesed. Suru iga palli sisse kuivatatud jõhvikas ja aseta trühvlivormi.

*müüakse nime all juicy dates. Kui neid ei õnnestu saada, leota kuivatatud datleid enne paar tundi vee sees.

piparkoogimaitselised müslitrühvlid (7)