Müslibatoonid maapähklivõiga

Müslibatoon, kus saavad kokku vähese suhku- ja suure kiudainesisaldusega müsli, maapähklivõi, datlid ja mandlid.

Kogus: 9 batooni

Koostisained:

Valmistamine:

Tõsta datlid purustajasse ja töötle need ühtlaseks massiks. Kui datlid on liiga kuivad, leota neid enne veidi aega vees ja püreesta siis. Kui maapähklivõi on kõva, siis tõsta see kastrulisse ja kuumuta vaiksel kuumusel, kuni maapähklivõi muutub pehmeks ja kreemjaks. Kui on tegemist pehme maapähklivõiga, siis jäta see etapp vahele. Tõsta datlipüree kaussi ja lisa sinna pehme maapähklivõi, röstitud müsli ja mandlid. Sega kõik läbi ja suru siis küpsetuspaberi või kilega vooderdatud ca 10×15 cm vormi ühtlase ja tiheda kihina. Vajuta mass kõvasti kinni (võid kasutada selleks näiteks tassi või klaasi). Tõsta jahedasse paariks tunniks, kuni mass on tahenenud. Lõika terava noaga parajad tükid. Säilita jahedas.

Retsept autor: Tuuli Mathisen (http://toiduteemal.blogspot.com/)