Kihiline kohupiimamagustoit vaarikakastme ja röstitud müsliga

Kihiline kohev magustoit, kus kohtuvad kreemine kohupiimavaht, hapukasmagus vaarikakaste ja võiga krõbedaks röstitud müsli. Müsli võid juba varem pannil krõbedaks röstida, kuid lisa see magustoidule vahetult enne serveerimist, et krõbe lisand läbi ei vettiks. Pannil võiga krõbedaks röstitud müsli on hästi maitsev lisand hapukale vaarikastmele ja kohupiimakreemile.

4le inimesele

Koostisained:

  • 2 dl Paulunsi vaarika, rabarberi ja metspähkliga müslit
  • 50 g võid
  • 1-2 sl pruuni suhkrut
  • 2 dl 35%-list koort, vahustatuna
  • 2-3 sl rafineerimata roosuhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 200 g kohupiimakreemi
  • 2 dl vaarikamoosi (võimalusel kasuta vaarika toormoosi või kasuta sügavkülmutatud ning siis vähese suhkruga purustatud vaarikaid)
  • Serveerimiseks sügavkülmutatud vaarikaid, granaatõunaseemneid, mündilehti vm meelepärast.

Valmistamine:

Alusta esmalt müsli röstimisest. Selleks sulata pannil keskmisel kuumusel või. Lisa suhkur ja müsli ning kuumuta aeg-ajalt segades kuni müsli on krõbe ja kuldse värvusega. Tõsta kõrvale.
Vahusta vahukoor koos suhkru ja vanillisuhkruga pehmeks vahuks. Väldi ülevahustamist. Sega juurde kohupiimakreem.
Kui kasutad tooreid vaarikaid, töötle need purustajas või köögikombainis paari lusikatäie suhkruga ühtlaseks toormoosiks.
Tõsta pokaalidesse või magustoidukaussidesse kohupiimakreemi. Sinna peale lisa vaarika toormoos ning puista peale pannil krõbedaks röstitud müsli. Kaunista soovi korral tervete vaarikate, granaatõunaseemnete ja/või mündilehtedega. Serveeri kohe.

Kihiline kohupiimamagustoit