Jõulumaitseline õuna-jõhvika krõbedik glöggiga

Krõbedik on tõeline mugavusküpsetis, mis peaks olema jõukohane kõigile neile, kes suudavad ahju sisse lülitada ja sahtlist kausi välja võtta. Sega lihtsalt ained omavahel segamini, tükelda õunad, lao kõik õiges järjekorras vormi ja küpseta valmis. Tulemuseks on aga imemõnus krõbeda kattega ja mahlase sisuga magustoit, mis lausa sunnib lisaportsu järele haarama. Pisut eriliseks teeb selle vormi õuntele lisatud glöggi, mis aitab kogu maitsebuketi tuntavalt jõuluseks muuta. Krõbe kaerahelbekate on aga klassika, mis ei tohiks kedagi külmaks jätta. Eriti kui juurde pakkuda vanillijäätist või -kastet.

Kogus: 6-8-le

Vaja läheb
700 g õunu, tükeldatuna
200 g jõhvikaid
1 sl maisitärklist
1 tl piparkoogimaitseainet
4 sl rafineerimata suhkrut
1,5 dl Põltsamaa Glöggi
Sidrunimahla

Purukate:
100 g võid
1,5 dl speltajahu või täistera nisujahu
2 dl Paulunsi krõbedat granolat kaneeli, õuna ja mandliga
1 tl küpsetuspulbrit
1,5-2 dl rafineerimata suhkrut

Valmistamine
Valmista esmalt purukate. Selleks mulju näppude vahel või koos jahu, müsli, küpsetuspulbri ja suhkruga segamini, kuni moodustub ühtlane puru.

Sega omavahel tükeldatud õunad, jõhvikad, tärklis, piparkoogimaitseaine ja suhkur. Kalla juurde glöggi, sega läbi ja tõsta ahjuvormi. Tõsta ahjuvorm eelkuumutatud ahju 180-200 kraadi juurde ca 10-15 minutiks. Sega vahepeal korra õunasegu.

Tõsta ahjust välja ja kalla peale purukate. Tõsta vorm ahju tagasi ja küpseta 30-40 minutit, kuni pealiskate on kuldpruun. Tõsta ahjust välja ja jahuta veidi.

Serveerides võid juurde pakkuda vanillijäätist või vanillikastet.

glöggi-õunakrõbedik müslikattega (5)