Granola-marjakook

8le inimesele

Koostisained:

  • 6 dl Paulunsi krõbedat granolat sarapuupähklite ja datlitega+ väike peotäis kaunistuseks
  • 100 g tumedat šokolaadi
  • 30 g võid
  • 200 g toasooja toorjuustu
  • 400 g Kreeka jogurtit
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 3-4 sl suhkrut või mett
  • 4 dl marju- näiteks musti sõstraid ja/või vaarikaid

Valmistamine:

Purusta granola köögikombainis peenemaks, aga jäta kaunistuseks mõeldud peotäis purustamata. Sulata või, võta tulelt ja lisa hakitud šokolaad. Sega, kuni saad ühtlase massi ja sega purustatud granolaga. Järele jäänud peotäis sega šokolaadi sulatusnõus kausijääkidega läbi – nii saad nõu puhtamaks ja kena šokolaadise granola. Tõsta see küpsetuspaberile ja aseta külmkappi tahenema.

Vooderda peenestatud granola-šokolaadiseguga 22 sentimeetrise läbimõõduga lahtikäiva põhjaga koogivorm – suru käte abil segu ühtlaselt vormi põhjale ja külgedele, vajadusel tee käed külma veega märjaks. Tõsta koogipõhi ca 10 minutiks sügavkülma tahenema. Samal ajal vahusta toasoe toorjuust vanillisuhkru ja suhkru või meega ning sega jogurtit lisades pehmeks kreemiks. Püreesta saumikseri või kahvli abil 1 dl marju  ja sega paar supilusikatäit kergelt kreemiga läbi, nii et see jääks siiruviiruline. Tõsta segu tahenenud koogipõhjale, lisa ülejäänud marjapüree ja aja lusikaga laiali. Kaunista ülejäänud marjade, krõbeda šokolaadise granola ja soovi korral söödavate õitega. Söö kohe või lase kreemil külmikus veel mõned tunnid taheneda.

pauluns_granolakook