Energiabatoonid müsliga ja tumeda šokolaadiga


Vahel vajab nälg kiiret vaigistamist, aga mahti korralikuks eineks ei ole. Sellisel puhul tasub käepärast hoida tervislik ja toitev energiabatoon, kus pearollis krõbe õuna- ja kaneeli granola, kuhu lisatud veel mett ja linaseemneid ning mis tumeda šokolaadikatte all. Kui müslit on keeruline niisama suupistena kooli või tööle kaasa võtta, siis sellised energiabatoonid on paberi sisse keeratuna igati mõistlik vahepala kiirel ajal.

Kogus: 12 energiabatooni

Vaja läheb
100 g võid
3 sl mett
250 g Paulunsi krõbedat granolat kaneeli ja õunaga
50 g linaseemneid
50 g sarapuupähkleid, hakituna

Kate:
1 dl heledat muscovado suhkrut
100 g Bitteri šokolaadi, hakituna
1-2 sl koort
Kuivatatud vaarikaid, jõhvikaid vm marju

Valmsitamine
Sulata kastrulis või koos mee ja suhkruga kuni see on kõik ühtlaseks sulanud. Lisa kastrulisse granola, linaseemned ja sarapuupähklid ja sega kõik ühtlaseks. Suru küpsetuspaberiga vooderdatud ca 20×25 cm mõõduga kandilise vormi põhjale. Suru mass tugevalt kokku ja küpseta eelkuumutatud ahjus 160-180 kraadi juures umbes 30 minutit. Tõsta ahjus välja ja jahuta.

Sulata vesivannil hakitud šokolaadi koos koorega kuni see on ühtlane. Kalla eelnevalt küpsetud vormile. Puista peale kuivatatud hakitud vaarikaid, jõhvikaid vm marju. Lase šokolaadil hanguda ja lõika siis vormi 12 tükiks.

müslibatoon šokolaadikattega (3)