Granolapõhjal kreemine toorjuustukook vaarikakastmega


Krõbe granola sobib väga hästi ka tervislikuks koogipõhjaks. Selleks tuleks granolat eelnevalt veidi peenemaks jahvatada ja siis võiga segada. Nii saad tulemuseks mõnusa tervisliku kaerast koogipõhja, mille katteks võid valmistada klassikalise mahlase toorjuustukoogi. Koogile võid juurde pakkuda hapukasmagust vaarikastet, mis selle koogi puhul on kui kirss tordil.

Kogus: 8-10-le (20-cm läbimõõduga kook)

Koostisained:
Koogipõhi:
3 dl Paulunsi krõbedat granolat kakao ja vaarikatega, peenemaks jahvatatuna
50 g võid, sulatatuna

Toorjuustukiht:
400 g toorjuustu, toasoojana
3-4 sl suhkrut
2 muna
1 tl vanillisuhkrut

Hapukoorekate:
150 g hapukoort
2-3 sl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut

Vaarikakaste:
300 g vaarikaid (sobivad ka külmutatud vaarikad)
3-4 sl suhkrut

Valmistamine:

Purusta granola köögikombainis peenemaks ja sega siis sulatatud võiga. Suru saadud puru küpsetuspaberiga vooderdatud ca 20-22 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhjale. Tõsta jahedasse.

Täidise jaoks sega toasoe toorjuust esmalt ühtlaseks ja lisa siis suhkur, vanillisuhkur ja muna. Kalla saadud segu eelnevalt koogivormi surutud müslipõhjale ja tõsta eelkuumutatud ahju 160 kraadi juurde ca 50 minutiks. Tõsta ahjust ja jahuta veidi.

Sega hapukoor suhkru ja vanillisuhkruga ning kalla siis toorjuustukihile peale. Tõsta ahju kuumus 220 kraadini ning tõsta siis kook ca 5 minutiks ahju, kuni pealispind veidi hüübib. Tõsta ahjust ja jahuta täielikult.

Vaarikakastme jaoks purusta vaarikad koos suhkruga ja suru siis läbi sõela. Serveeri koos toorjuustukoogiga.

toorjuustukook granolapõhjal (5)